Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Descriere

Destinatie: Israel

Durata: 4 nopti

Vezi detalii in format PDF

Pelerinaj in Israel 09 – 13 mai 2023,
 4 nopti/5 zile 
   Ziua 1- marti 09.05.2023 Ierusalim – Muntele Maslinilor 
Intalnire la Aeroport Salcea ora 03:20 cu reprezentantul agentiei si imbarcarea pentru zborul spre Tel Aviv. Decolare la ora 05:20, sosire in Tel Aviv la 08:25. Deplasare la Ierusalim unde vom merge pe Muntele Maslinilor si vom vizita: Manastirea Ortodoxa a Inaltarii Domnului ce aminteste de Inaltarea Domnului la cer si unde avem prilejul de a vedea locul unde a fost gasit pentru a doua oara capul Sf. Ioan Botezatorul; Manastirea Pater Noster, loc unde potrivit traditiei Mantuitorul i-a invatat pe ucenicii sai rugaciunea Domneasca „Tatal nostru”; Manastirea „Dominus Flevit” („Domnul a plans”) zidita in forma de lacrima, pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a plans lipsa de pocainta a celor din Cetatea Sfanta dar a deplans si soarta pe care o va avea Ierusalimul; Gradina Ghetsimani cu Biserica Natiunilor ridicata pe locul in care Mantuitorul s-a rugat inainte de a fi prins; Biserica Mormantul Maicii Domnului unde vom cobori cele 48 de trepte pana la Mormantul Fecioarei Maria si Grota Tradarii, grota unde a fost inchis Iisus inainte de judecata, Cazare si cina in Bethlehem la hotel Paradise 4* (conform standardelor locale) sau similar. 
   Ziua 2 – miercuri 10.05.2023 Ierusalim – Via Dolorosa - Bethlehem 
Dupa micul dejun vom pleca spre Ierusalim si vom intra in Cetatea Sfanta a Ierusalimului pe poarta Sf. Stefan. Parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mantuitorului Iisus Hristos, ajungand la Biserica Sf. Invieri in care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormant, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc… Dupa amiaza vom merge in Bethleem unde vom vedea Biserica Ortodoxa a Nasterii Domnului, ce adaposteste Pestera in care s-a nascut Domnul Iisus Hristos si icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului numita “Betleemita” sau “Aparatoarea Bethleemului”). Cazare si cina in Bethlehem la hotel Paradise 4* (conform standardelor locale) sau similar. 
   Ziua 3 – joi 11.05.2023 Valea Iordanului – Marea Moarta 
Dupa micul dejun vom merge catre Hozeva unde vom vizita Manastirea Sf. Gheorghe. Biserica poarta drept hram pe Sfantul Gheorghe Hozevitul (sfant nascut in zona Botosaniului) si pe Sfantul Ioan Iacob de la Neamţ. Tot in manastire se afla si pestera unde a trait multi ani Proorocul Ilie. Ulterior, coboram pe valea Iordanului cu oprire la raul Iordan – locul adevarat al botezului lui Iisus, vom face un scurt popas la Marea Moarta in cel mai jos punct al lumii - 420 metri sub oceanul planetar. Plecam spre Ierihon, cel mai vechi oras din lume unde vom vizita Biserica Dudul lui Zaheu, apoi ne indreptam catre Muntele Ispitirii pentru a avea o privire panoramica asupra Manastirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Cazare si cina in Bethlehem la hotel Paradise 4* (conform standardelor locale) sau similar. 
  Ziua 4 – vineri 12.05.2023 Muntele Tabor – Muntele Fericirilor 
Dupa micul dejun, incepem ziua cu Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbarea la Fata a Mantuitorului. În biserica greco-ortodoxa se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Continuam cu vizita Biserica Ortodoxa Sf. Gavriil apoi unde se afla grota in care Fecioara Maria a fost instiintata de Arhanghelul Gavriil ca il va naste pe Iisus, vizita la Muntele Fericirilor unde vom vedea biserica ce a fost construita pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a tinut frumoasa predica despre fericiri. Vom merge catre Capernaum, orasul cel mai iubit de catre Mantuitor si unde a savarsit cele mai multe minuni. Continuam cu Tabgha – loc ce aminteste de minunea inmultirii a 5 paini si 2 pesti si hranirea a peste 5000 de oameni. Optional se poate face o relaxanta si frumoasa croaziera pe Marea Galilei cu o barca asemanatoare cu cea de pe vremea Mantuitorului la pretul de 15 €/persoana. Cazare si cina in Bethlehem la hotel Paradise 4* (conform standardelor locale) sau similar. 
  Ziua 5 – sambata 13.05.2023 deplasare la Aeroport in Tel Aviv 
 Tarife: 
Adult in camera dubla 720 € 
Adult in camera single 950 € 
 Tariful include: 
• Zbor dus intors Suceava – Tel Aviv 
• 1 × Bagaj de mână gratuit (40 × 30 × 20 cm) si un bagaj de cala de 20 Kg. 
• 4 nopţi cazare la hoteluri de 4* şi 3*, confrom clasificării din Israel 
• Demipensiune (2 mese pe zi – conform programului), 
• Transport cu autocar modern, cu climatizare, conform programului 
• Taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate in program 
• Ghid local vorbitor de limba română 
• Preot insotitor din partea agentiei. Nu sunt incluse: 
• Excursiile opţionale pentru un grup minim de 30 de persoane 
• Alte taxe şi cheltuieli personale 
• Mesele de pranz 
• Băuturile la mese 
• Alte obiective turistice decât cele menţionate în program 
• Bacşişuri pentru şoferi şi ghizi locali în valoare de 5€/pers/zi (se plăteşte obligatoriu către ghidul israelian) 
• Asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno (nu sunt obligatorii, însă vă recomandăm să le încheiați) 
• Taxe de oraş plătibile la hotel Asistenta turistica este asigurata de reprezentantii din destinatie si include preluarea, insotirea si conducerea turistilor de la punctul de sosire spre locul de cazare sau spre vizitarea unui obiectiv turistic, precum si suport la destinatie, pe durata sejurului, fiind in legatura directa cu organizatorul. Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului. 
  Conditii de plata: 
• 300 € la inscriere, 
• Restul de plata cu 20 de zile inainte de plecare 
  Condiții de anulare: 
• 30% din costul excursiei după primirea confirmării serviciilor comandate (cu minim 30 de zile înainte de plecare). 
• 50% din costul excursiei pentru retragerea în intervalul 29-16 zile inainte de plecare/intrare. 
• 100% din costul excursiei pentru retragerea în intervalul 15- 0 zile inainte de plecare/intrare. 
  Documente necesare calatoriei: 
• pasaport valabil cu cel putin 6 luni de la data intoarcerii. 
• Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului. 
• Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră). 
• Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale. 
• Deteriorarea sau pierderea bagajului nu este imputabila agentiei de turism, ci companiei aeriene. Solicitarile pentru recuperarea bagajului pierdut si pentru eventualele despagubiri se vor adresa direct companiei aeriene care a efectuat transportul 
• Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru țara/țările vizitate. 
• Orarul de zbor poate fi modificat . Va rugam sa verificati orarul de zbor cu 24 ore inainte de plecare. Agentia nu este raspunzatoare pentru modificarea orarului de zbor sau pentru intarzieri, acestea fiind in responsabilitatea companiei de zbor. 
• Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup. 
• Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 20 kg/pers., bagajul de mână max. 7 kg/ pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite) 
• Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor. 
• Persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste partaj in camera dubla sau tripla, NU vor plati diferenta de single, aceasta fiind suportata de catre agentie. 
• Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor. 
• Pentru alte Conditii de calatorie in contextul actual COVID-19: va recomandam sa va informati de pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions . 
Grup minim de 40 persoane Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii.

Destinatie: Israel

Durata: 4 nopti

Vezi detalii in format PDF

Pelerinaj in Israel 09 – 13 mai 2023,
 4 nopti/5 zile 
   Ziua 1- marti 09.05.2023 Ierusalim – Muntele Maslinilor 
Intalnire la Aeroport Salcea ora 03:20 cu reprezentantul agentiei si imbarcarea pentru zborul spre Tel Aviv. Decolare la ora 05:20, sosire in Tel Aviv la 08:25. Deplasare la Ierusalim unde vom merge pe Muntele Maslinilor si vom vizita: Manastirea Ortodoxa a Inaltarii Domnului ce aminteste de Inaltarea Domnului la cer si unde avem prilejul de a vedea locul unde a fost gasit pentru a doua oara capul Sf. Ioan Botezatorul; Manastirea Pater Noster, loc unde potrivit traditiei Mantuitorul i-a invatat pe ucenicii sai rugaciunea Domneasca „Tatal nostru”; Manastirea „Dominus Flevit” („Domnul a plans”) zidita in forma de lacrima, pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a plans lipsa de pocainta a celor din Cetatea Sfanta dar a deplans si soarta pe care o va avea Ierusalimul; Gradina Ghetsimani cu Biserica Natiunilor ridicata pe locul in care Mantuitorul s-a rugat inainte de a fi prins; Biserica Mormantul Maicii Domnului unde vom cobori cele 48 de trepte pana la Mormantul Fecioarei Maria si Grota Tradarii, grota unde a fost inchis Iisus inainte de judecata, Cazare si cina in Bethlehem la hotel Paradise 4* (conform standardelor locale) sau similar. 
   Ziua 2 – miercuri 10.05.2023 Ierusalim – Via Dolorosa - Bethlehem 
Dupa micul dejun vom pleca spre Ierusalim si vom intra in Cetatea Sfanta a Ierusalimului pe poarta Sf. Stefan. Parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mantuitorului Iisus Hristos, ajungand la Biserica Sf. Invieri in care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormant, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc… Dupa amiaza vom merge in Bethleem unde vom vedea Biserica Ortodoxa a Nasterii Domnului, ce adaposteste Pestera in care s-a nascut Domnul Iisus Hristos si icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului numita “Betleemita” sau “Aparatoarea Bethleemului”). Cazare si cina in Bethlehem la hotel Paradise 4* (conform standardelor locale) sau similar. 
   Ziua 3 – joi 11.05.2023 Valea Iordanului – Marea Moarta 
Dupa micul dejun vom merge catre Hozeva unde vom vizita Manastirea Sf. Gheorghe. Biserica poarta drept hram pe Sfantul Gheorghe Hozevitul (sfant nascut in zona Botosaniului) si pe Sfantul Ioan Iacob de la Neamţ. Tot in manastire se afla si pestera unde a trait multi ani Proorocul Ilie. Ulterior, coboram pe valea Iordanului cu oprire la raul Iordan – locul adevarat al botezului lui Iisus, vom face un scurt popas la Marea Moarta in cel mai jos punct al lumii - 420 metri sub oceanul planetar. Plecam spre Ierihon, cel mai vechi oras din lume unde vom vizita Biserica Dudul lui Zaheu, apoi ne indreptam catre Muntele Ispitirii pentru a avea o privire panoramica asupra Manastirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Cazare si cina in Bethlehem la hotel Paradise 4* (conform standardelor locale) sau similar. 
  Ziua 4 – vineri 12.05.2023 Muntele Tabor – Muntele Fericirilor 
Dupa micul dejun, incepem ziua cu Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbarea la Fata a Mantuitorului. În biserica greco-ortodoxa se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Continuam cu vizita Biserica Ortodoxa Sf. Gavriil apoi unde se afla grota in care Fecioara Maria a fost instiintata de Arhanghelul Gavriil ca il va naste pe Iisus, vizita la Muntele Fericirilor unde vom vedea biserica ce a fost construita pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a tinut frumoasa predica despre fericiri. Vom merge catre Capernaum, orasul cel mai iubit de catre Mantuitor si unde a savarsit cele mai multe minuni. Continuam cu Tabgha – loc ce aminteste de minunea inmultirii a 5 paini si 2 pesti si hranirea a peste 5000 de oameni. Optional se poate face o relaxanta si frumoasa croaziera pe Marea Galilei cu o barca asemanatoare cu cea de pe vremea Mantuitorului la pretul de 15 €/persoana. Cazare si cina in Bethlehem la hotel Paradise 4* (conform standardelor locale) sau similar. 
  Ziua 5 – sambata 13.05.2023 deplasare la Aeroport in Tel Aviv 
 Tarife: 
Adult in camera dubla 720 € 
Adult in camera single 950 € 
 Tariful include: 
• Zbor dus intors Suceava – Tel Aviv 
• 1 × Bagaj de mână gratuit (40 × 30 × 20 cm) si un bagaj de cala de 20 Kg. 
• 4 nopţi cazare la hoteluri de 4* şi 3*, confrom clasificării din Israel 
• Demipensiune (2 mese pe zi – conform programului), 
• Transport cu autocar modern, cu climatizare, conform programului 
• Taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate in program 
• Ghid local vorbitor de limba română 
• Preot insotitor din partea agentiei. Nu sunt incluse: 
• Excursiile opţionale pentru un grup minim de 30 de persoane 
• Alte taxe şi cheltuieli personale 
• Mesele de pranz 
• Băuturile la mese 
• Alte obiective turistice decât cele menţionate în program 
• Bacşişuri pentru şoferi şi ghizi locali în valoare de 5€/pers/zi (se plăteşte obligatoriu către ghidul israelian) 
• Asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno (nu sunt obligatorii, însă vă recomandăm să le încheiați) 
• Taxe de oraş plătibile la hotel Asistenta turistica este asigurata de reprezentantii din destinatie si include preluarea, insotirea si conducerea turistilor de la punctul de sosire spre locul de cazare sau spre vizitarea unui obiectiv turistic, precum si suport la destinatie, pe durata sejurului, fiind in legatura directa cu organizatorul. Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului. 
  Conditii de plata: 
• 300 € la inscriere, 
• Restul de plata cu 20 de zile inainte de plecare 
  Condiții de anulare: 
• 30% din costul excursiei după primirea confirmării serviciilor comandate (cu minim 30 de zile înainte de plecare). 
• 50% din costul excursiei pentru retragerea în intervalul 29-16 zile inainte de plecare/intrare. 
• 100% din costul excursiei pentru retragerea în intervalul 15- 0 zile inainte de plecare/intrare. 
  Documente necesare calatoriei: 
• pasaport valabil cu cel putin 6 luni de la data intoarcerii. 
• Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului. 
• Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră). 
• Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale. 
• Deteriorarea sau pierderea bagajului nu este imputabila agentiei de turism, ci companiei aeriene. Solicitarile pentru recuperarea bagajului pierdut si pentru eventualele despagubiri se vor adresa direct companiei aeriene care a efectuat transportul 
• Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru țara/țările vizitate. 
• Orarul de zbor poate fi modificat . Va rugam sa verificati orarul de zbor cu 24 ore inainte de plecare. Agentia nu este raspunzatoare pentru modificarea orarului de zbor sau pentru intarzieri, acestea fiind in responsabilitatea companiei de zbor. 
• Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup. 
• Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 20 kg/pers., bagajul de mână max. 7 kg/ pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite) 
• Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor. 
• Persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste partaj in camera dubla sau tripla, NU vor plati diferenta de single, aceasta fiind suportata de catre agentie. 
• Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor. 
• Pentru alte Conditii de calatorie in contextul actual COVID-19: va recomandam sa va informati de pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions . 
Grup minim de 40 persoane Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii.