Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Descriere

Destinatie: Israel

Durata: 4 nopti

Vezi detalii in format PDF

Pelerinaj in Israel 4 nopti 20 – 24.03.2023 

 ZIUA 1. 20.03.2023 Suceava - Tel Aviv - Tiberias 
Intalnire la Aeroportul Salcea cu reprezentantul agentiei cu 3 ore inainte de plecare. La ora 18:35 decolare din Suceava cu compania Wizz Air cu sosire in Tel Aviv la 21:40. Cazare in Tiberias la Hotel Dona Gracia 4* (conform standardelor locale) sau similar. 
ZIUA 2. 21.03.2023 Muntele Tabor - Nazareth - Capernaum 
Dupa micul dejun incepem ziua cu Muntele Tabor - Biserica Schimbarii la Fata, locul unde a avut loc Schimbarea la Fata a Mantuitorului. În biserica greco-ortodoxa se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Deplasare la Nazareth, situat in partea nordica a Israelului, descris ca fiind locul copilariei lui Iisus Hristos. Aici vom vizita Biserica Ortodoxa Sf. Gavriil apoi vom merge catre Biserica Catolica Buna-Vestire in incinta careia se afla grota in care Fecioara Maria a fost instiintata de Arhanghelul Gavriil ca il va naste pe Iisus. Continuăm cu biserica din Cana din Galileia. Aici a avut loc prima minune a lui Iisus, prefacerea apei în vin la nunta din Cana Galileii. Optional se poate face o relaxanta si frumoasa croaziera pe Marea Galilei cu o barca asemanatoare cu cea de pe vremea Mantuitorului (15 EUR/pers.). Vom merge catre Capernaum, orasul cel mai iubit de catre Mantuitor si unde a savarsit cele mai multe minuni. De aici, vom merge la Muntele Fericirilor unde vom vedea biserica ce a fost construita pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a tinut frumoasa predica despre Legea cea Nouă, rostind cele 9 fericiri. Continuam cu Tabgha, loc ce aminteste de minunea inmultirii a 5 paini si 2 pesti si hranirea a peste 5000 de oameni. Cazare in Tiberias la Hotel Dona Gracia 4* (conform standardelor locale) sau similar. 
ZIUA 3. 22.03.2023 Hozeva – Râul Iordan – Marea Moartă – Ierihon 
Dupa micul dejun vom merge catre Hozeva unde vom vizita Manastirea Sf. Gheorghe. În mănăstire sunt adăpostite moaștele Sf. Ioan Ioacob Hozevitul (sfânt născut în zona Botoșanului) și tot aici se află şi peştera unde a trăit mulţi ani Proorocul Ilie. Coboram pe valea Iordanului cu oprire la raul Iordan – locul adevarat al botezului lui Iisus. Aici vom primi binecuvântarea în apele Râului Iordan. Vom face un scurt dar relaxant popas la Marea Moarta in cel mai jos punct al lumii - 420 metri sub oceanul planetar. Plecam spre Ierihon, cel mai vechi oras din lume unde vom vizita Biserica Dudul lui Zaheu, apoi ne indreptam catre Muntele Ispitirii pentru a avea o privire panoramica asupra Manastirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Cazare si cina la Hotel Paradise 4* in Bethlehem (conform standardelor locale) sau similar. 
ZIUA 4. 23.03.2023 Ierusalim, Via Dolorosa, Muntele Maslinilor 
Dupa micul dejun vom pleca spre Ierusalim si vom intra in Cetatea Sfanta a Ierusalimului pe poarta Sf. Stefan. Parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mantuitorului Iisus Hristos, ajungand la Biserica Sf. Invieri in care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormant, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc… Dupa amiaza vom merge pe Muntele Maslinilor, unde vom vizita: Manastirea Ortodoxa a Inaltarii Domnului ce aminteste de Inaltarea Domnului la cer si unde avem prilejul de a vedea locul unde a fost gasit pentru a doua oara capul Sf. Ioan Botezatorul; Manastirea Pater Noster, loc unde potrivit traditiei Mantuitorul i-a invatat pe ucenicii sai rugaciunea Domneasca „Tatal nostru”; Manastirea „Dominus Flevit” („Domnul a plans”) zidita in forma de lacrima, pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a plans lipsa de pocainta a celor din Cetatea Sfanta dar a deplans si soarta pe care o va avea Ierusalimul; Gradina Ghetsimani cu Biserica Natiunilor ridicata pe locul in care Mantuitorul s-a rugat inainte de a fi prins; Biserica Mormantul Maicii Domnului unde vom cobori cele 48 de trepte pana la Mormantul Fecioarei Maria si Grota Tradarii, grota unde a fost inchis Iisus inainte de judecata. Cazare si cina la Hotel Paradise 4* in Bethlehem (conform standardelor locale) sau similar. 
ZIUA 5. 24.03.2023 Bethlehem - Biserica Nasterii Mantuitorului - Ein Karem - Tel Aviv - Suceava 
Dupa micul dejun vom merge in Bethleem unde vom vedea Biserica Ortodoxa a Nasterii Domnului, ce adaposteste Pestera in care s-a nascut Domnul Iisus Hristos si icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului numita “Betleemita” sau “Aparatoarea Bethleemului”). Deplasare la Ein Karem, patria Sfantului Ioan Botezatorul. Aici vizitam Biserica si locul unde s-a nascut ”cel mai mare om nascut dintr-o femeie” si Izvorul Sfintei Fecioare Maria locul intalnirii Fecioarei Maria cu vara sa Elisabeta. Facem un tur de Tel-Aviv (orasul primaverii), cel mai modern oras din Israel si apoi ne indreptam catre Aeroportul Ben Gurion pentru formalitatile vamale si imbarcare pentru zborul de Suceava. Decolare la 19:30 din Tel Aviv, cu sosire in Suceava la ora 21:40. 
 Pret: 720 euro/pers. cazare în cameră dublă 
S E R V I C I I  I N C L U S E  I N  T A R I F 
• bilete de avion Suceava – Tel-Aviv – Suceava 
• Taxe de aeroport, 
• Transfer aeroport – hotel - aeroport 
• Bagaj de mana max.8 kg/persoana (40x30x20 cm) 
• Bagaj de cala – max,20 kg/persoana 
• transport cu autocar modern - aer conditionat 
• 4 nopți de cazare la hoteluri de 4* (conform standardelor locale) 
• demipensiune (2 mese pe zi - conform programului) 
• toate intrările la obiectivele din program 
• ghid vorbitor de limba română 
• preot însoţitor din partea agenției care asigură asistență duhovnicească 

 S E R V I C I I  N E I N C L U S E  I N  T A R I F 
• tips în valoare de 5 Euro de persoană pe zi (se plătește obligatoriu către ghid în Israel) 
• excursiile optionale din program 
• mesele de prânz 
• bauturile alcoolice si racoritoare la mese 
• cheltuieli personale. 
• Asigurare medicala (obligatorie)/ storno 

 S U P L I M E N T E & R E D U C E R I 
• Supliment de single 230 € 
• Reducere 20 euro pentru copii intre 6-11,99 

O P T I O N A L E 
• Croaziera pe Marea Galileii – 15 euro/pers. – valabil pentru minim 35 pers. 

 NOTE: 
• Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cu cel putin 6 luni de la data intoarcerii. 
• Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului. 
• Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră). 
• Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale. 
• Deteriorarea sau pierderea bagajului nu este imputabila agentiei de turism, ci companiei aeriene. Solicitarile pentru recuperarea bagajului pierdut si pentru eventualele despagubiri se vor adresa direct companiei aeriene care a efectuat transportul 
• Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru țara/țările vizitate. 
• Orarul de zbor poate fi modificat . Va rugam sa verificati orarul de zbor cu 24 ore inainte de plecare. Agentia nu este raspunzatoare pentru modificarea orarului de zbor sau pentru intarzieri, acestea fiind in responsabilitatea companiei de zbor. 
• Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup. 

Condiții de plată: 
• avans 30% se achită în maxim 5 zile de la data confirmării rezervării 
• restul de 70% se achita cu până la 21 de zile înainte de plecare 

Condiții de anulare: 
• 30% din costul excursiei după primirea confirmării serviciilor comandate (cu minim 30 de zile înainte de plecare). 
• 50% din costul excursiei pentru retragerea în intervalul 29-16 zile inainte de plecare/intrare. 
• 100% din costul excursiei pentru retragerea în intervalul 15- 0 zile inainte de plecare/intrare. 

Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 20 kg/pers., bagajul de mână max. 7 kg/ pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite) 
• Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor. 
• Persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste partaj in camera dubla sau tripla, NU vor plati diferenta de single, aceasta fiind suportata de catre agentie. 
• Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor. 
• Pentru alte Conditii de calatorie in contextul actual COVID-19: va recomandam sa va informati de pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions . 
Grup minim de 40 persoane Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii. 

Destinatie: Israel

Durata: 4 nopti

Vezi detalii in format PDF

Pelerinaj in Israel 4 nopti 20 – 24.03.2023 

 ZIUA 1. 20.03.2023 Suceava - Tel Aviv - Tiberias 
Intalnire la Aeroportul Salcea cu reprezentantul agentiei cu 3 ore inainte de plecare. La ora 18:35 decolare din Suceava cu compania Wizz Air cu sosire in Tel Aviv la 21:40. Cazare in Tiberias la Hotel Dona Gracia 4* (conform standardelor locale) sau similar. 
ZIUA 2. 21.03.2023 Muntele Tabor - Nazareth - Capernaum 
Dupa micul dejun incepem ziua cu Muntele Tabor - Biserica Schimbarii la Fata, locul unde a avut loc Schimbarea la Fata a Mantuitorului. În biserica greco-ortodoxa se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Deplasare la Nazareth, situat in partea nordica a Israelului, descris ca fiind locul copilariei lui Iisus Hristos. Aici vom vizita Biserica Ortodoxa Sf. Gavriil apoi vom merge catre Biserica Catolica Buna-Vestire in incinta careia se afla grota in care Fecioara Maria a fost instiintata de Arhanghelul Gavriil ca il va naste pe Iisus. Continuăm cu biserica din Cana din Galileia. Aici a avut loc prima minune a lui Iisus, prefacerea apei în vin la nunta din Cana Galileii. Optional se poate face o relaxanta si frumoasa croaziera pe Marea Galilei cu o barca asemanatoare cu cea de pe vremea Mantuitorului (15 EUR/pers.). Vom merge catre Capernaum, orasul cel mai iubit de catre Mantuitor si unde a savarsit cele mai multe minuni. De aici, vom merge la Muntele Fericirilor unde vom vedea biserica ce a fost construita pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a tinut frumoasa predica despre Legea cea Nouă, rostind cele 9 fericiri. Continuam cu Tabgha, loc ce aminteste de minunea inmultirii a 5 paini si 2 pesti si hranirea a peste 5000 de oameni. Cazare in Tiberias la Hotel Dona Gracia 4* (conform standardelor locale) sau similar. 
ZIUA 3. 22.03.2023 Hozeva – Râul Iordan – Marea Moartă – Ierihon 
Dupa micul dejun vom merge catre Hozeva unde vom vizita Manastirea Sf. Gheorghe. În mănăstire sunt adăpostite moaștele Sf. Ioan Ioacob Hozevitul (sfânt născut în zona Botoșanului) și tot aici se află şi peştera unde a trăit mulţi ani Proorocul Ilie. Coboram pe valea Iordanului cu oprire la raul Iordan – locul adevarat al botezului lui Iisus. Aici vom primi binecuvântarea în apele Râului Iordan. Vom face un scurt dar relaxant popas la Marea Moarta in cel mai jos punct al lumii - 420 metri sub oceanul planetar. Plecam spre Ierihon, cel mai vechi oras din lume unde vom vizita Biserica Dudul lui Zaheu, apoi ne indreptam catre Muntele Ispitirii pentru a avea o privire panoramica asupra Manastirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Cazare si cina la Hotel Paradise 4* in Bethlehem (conform standardelor locale) sau similar. 
ZIUA 4. 23.03.2023 Ierusalim, Via Dolorosa, Muntele Maslinilor 
Dupa micul dejun vom pleca spre Ierusalim si vom intra in Cetatea Sfanta a Ierusalimului pe poarta Sf. Stefan. Parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mantuitorului Iisus Hristos, ajungand la Biserica Sf. Invieri in care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormant, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc… Dupa amiaza vom merge pe Muntele Maslinilor, unde vom vizita: Manastirea Ortodoxa a Inaltarii Domnului ce aminteste de Inaltarea Domnului la cer si unde avem prilejul de a vedea locul unde a fost gasit pentru a doua oara capul Sf. Ioan Botezatorul; Manastirea Pater Noster, loc unde potrivit traditiei Mantuitorul i-a invatat pe ucenicii sai rugaciunea Domneasca „Tatal nostru”; Manastirea „Dominus Flevit” („Domnul a plans”) zidita in forma de lacrima, pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a plans lipsa de pocainta a celor din Cetatea Sfanta dar a deplans si soarta pe care o va avea Ierusalimul; Gradina Ghetsimani cu Biserica Natiunilor ridicata pe locul in care Mantuitorul s-a rugat inainte de a fi prins; Biserica Mormantul Maicii Domnului unde vom cobori cele 48 de trepte pana la Mormantul Fecioarei Maria si Grota Tradarii, grota unde a fost inchis Iisus inainte de judecata. Cazare si cina la Hotel Paradise 4* in Bethlehem (conform standardelor locale) sau similar. 
ZIUA 5. 24.03.2023 Bethlehem - Biserica Nasterii Mantuitorului - Ein Karem - Tel Aviv - Suceava 
Dupa micul dejun vom merge in Bethleem unde vom vedea Biserica Ortodoxa a Nasterii Domnului, ce adaposteste Pestera in care s-a nascut Domnul Iisus Hristos si icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului numita “Betleemita” sau “Aparatoarea Bethleemului”). Deplasare la Ein Karem, patria Sfantului Ioan Botezatorul. Aici vizitam Biserica si locul unde s-a nascut ”cel mai mare om nascut dintr-o femeie” si Izvorul Sfintei Fecioare Maria locul intalnirii Fecioarei Maria cu vara sa Elisabeta. Facem un tur de Tel-Aviv (orasul primaverii), cel mai modern oras din Israel si apoi ne indreptam catre Aeroportul Ben Gurion pentru formalitatile vamale si imbarcare pentru zborul de Suceava. Decolare la 19:30 din Tel Aviv, cu sosire in Suceava la ora 21:40. 
 Pret: 720 euro/pers. cazare în cameră dublă 
S E R V I C I I  I N C L U S E  I N  T A R I F 
• bilete de avion Suceava – Tel-Aviv – Suceava 
• Taxe de aeroport, 
• Transfer aeroport – hotel - aeroport 
• Bagaj de mana max.8 kg/persoana (40x30x20 cm) 
• Bagaj de cala – max,20 kg/persoana 
• transport cu autocar modern - aer conditionat 
• 4 nopți de cazare la hoteluri de 4* (conform standardelor locale) 
• demipensiune (2 mese pe zi - conform programului) 
• toate intrările la obiectivele din program 
• ghid vorbitor de limba română 
• preot însoţitor din partea agenției care asigură asistență duhovnicească 

 S E R V I C I I  N E I N C L U S E  I N  T A R I F 
• tips în valoare de 5 Euro de persoană pe zi (se plătește obligatoriu către ghid în Israel) 
• excursiile optionale din program 
• mesele de prânz 
• bauturile alcoolice si racoritoare la mese 
• cheltuieli personale. 
• Asigurare medicala (obligatorie)/ storno 

 S U P L I M E N T E & R E D U C E R I 
• Supliment de single 230 € 
• Reducere 20 euro pentru copii intre 6-11,99 

O P T I O N A L E 
• Croaziera pe Marea Galileii – 15 euro/pers. – valabil pentru minim 35 pers. 

 NOTE: 
• Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cu cel putin 6 luni de la data intoarcerii. 
• Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului. 
• Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră). 
• Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale. 
• Deteriorarea sau pierderea bagajului nu este imputabila agentiei de turism, ci companiei aeriene. Solicitarile pentru recuperarea bagajului pierdut si pentru eventualele despagubiri se vor adresa direct companiei aeriene care a efectuat transportul 
• Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru țara/țările vizitate. 
• Orarul de zbor poate fi modificat . Va rugam sa verificati orarul de zbor cu 24 ore inainte de plecare. Agentia nu este raspunzatoare pentru modificarea orarului de zbor sau pentru intarzieri, acestea fiind in responsabilitatea companiei de zbor. 
• Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup. 

Condiții de plată: 
• avans 30% se achită în maxim 5 zile de la data confirmării rezervării 
• restul de 70% se achita cu până la 21 de zile înainte de plecare 

Condiții de anulare: 
• 30% din costul excursiei după primirea confirmării serviciilor comandate (cu minim 30 de zile înainte de plecare). 
• 50% din costul excursiei pentru retragerea în intervalul 29-16 zile inainte de plecare/intrare. 
• 100% din costul excursiei pentru retragerea în intervalul 15- 0 zile inainte de plecare/intrare. 

Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 20 kg/pers., bagajul de mână max. 7 kg/ pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite) 
• Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor. 
• Persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste partaj in camera dubla sau tripla, NU vor plati diferenta de single, aceasta fiind suportata de catre agentie. 
• Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor. 
• Pentru alte Conditii de calatorie in contextul actual COVID-19: va recomandam sa va informati de pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions . 
Grup minim de 40 persoane Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii.