Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Israel si Iordania - Descopera Orientul Apropiat


Descriere

Destinatie: Israel

Durata: 7 nopti

Vezi detalii in format PDF

Descopera Orientul Apropiat - Israel si Iordania 

 Dacă despre Israel se poate spune că are cele mai importante locuri sfinte, despre Iordania se poate spune că este locul de unde Moise a zărit “Țara Făgăduinței”, locul în care Iisus a fost botezat şi fortăreața în care Irod a ordonat decapitarea Sf. Ioan Botezătorul dar și că aici se află Petra – oras antic, ce ar merita pe deplin să fie inclus în lista celor 7 minuni ale lumii moderne. Indiferent de gusturi, preferințe și religie, Iordania are mult mai mult de oferit, în afară de zestrea culturală. 
Itinerariu 
Ziua 1, Suceava – Tel-Aviv – Haifa – Nazareth 
Întâlnire cu însoțitorul de grup în Aeroportul din Suceava la ora 03.00 pentru zbor Suceava-Tel-Aviv cu compania Wizz Air. Decolare la ora 05.25 din Suceava, aterizare pe aeroportul Ben Gurion din Tel-Aviv la ora 08.25. Bruhim habaim! (Bine ați venit!). Ajunși în Tel-Aviv, după formalitățile vamale ne începem pelerinajul în Țara Sfântă. Ne indreptam spre oraşul Haifa unde vedem panoramic frumoasele grădini Bahai și Biserica Stella Marris (grota prorocului Ilie Tezviteanul). Ne îndreptăm spre orașul care este descris ca fiind locul unde a copilărit Iisus Hristos - Nazareth. Aici vom vizita Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil, ridicată deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria și aflat în apropierea casei acesteia din Nazaret. Biserica a fost pictată de frații Moroșanu în 1977. Apoi vom merge către Biserica Catolică Buna-Vestire în incinta căreia se află casa în care Fecioara Maria a fost înștiințată de Arhanghelul Gavriil că Îl va naște pe Iisus. Este impresionant că în curtea mănăstirii, pe partea interioară a zidului împrejmuitor, se află icoane ale Maicii Domnului cu Pruncul, realizate în mozaic, grafica fiind conform tradițiilor țărilor care au donat respectivele icoane. Cazare și cină la hotel în Tiberias/Nazareth. 
   Ziua 2, Muntele Tabor – Capernaum 
Boker tov (Bună dimineața!) Mic dejun. Ne îndreptăm spre Muntele Tabor unde vom urca cu taxiurile la Biserica ce aduce aminte de Schimbarea la Faţă a Domnului; în biserica greco-ortodoxă se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Coborâm spre Marea Galileii și mergem pe Muntele Fericirilor unde vom vizita biserica octogonală ce fost ridicată pe locul unde Mântuitorul a ținut predica despre Legea cea Nouă, rostind cele 9 fericiri. Opţional, se poate face o relaxantă croazieră pe Marea Galilei, cu o barcă ce amintește de corăbiile din timpul Mântuitorului. Vom merge către oraşul cel mai iubit de către Mântuitorul – Capernaum, unde a săvârșit cele mai multe minuni. Vom vedea ruinele Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru. Coboram spre Marea Galielii si mergem la Tabgha – loc ce aminteşte de minunea înmulţirii a 5 pâini şi 2 peşti și hrănirea a peste 5000 de oameni. Opţional, se poate face o relaxantă croazieră pe Marea Galilei, cu o barcă ce amintește de corăbiile din timpul Mântuitorului. Cazare şi cină în hotel în Amman. 
 Ziua 3, Amman – Petra – Amman 
 Micul dejun. Ziua de azi o vom dedica uneia dintre minunile lumii - Petra, supranumit și orașul roșu. Petra trebuie sa fie pe lista celor mai mulți oameni de locuri de "must-visit". Este bijuteria Iordanului, orașul pierdut al. Nabateanilor biblici, o serie impresionantă de morminte și locuințe ascunse în spatele fațadelor ornamentate sculptate direct în stâncă. Datând din secolul al VI-lea î.en, site-ul a fost pierdut față de mințile occidentale până când a fost redescoperit în 1812 de către un explorator elvețian. Imaginea fațadei Trezoreriei, cunoscută sub numele de Siq - este, fără îndoială, cea mai frapantă priveliște a întregii regiuni. Aceasta este o zi memorabilă explorând o destinație cu adevărat extraordinară, o imagine care ne va rămâne mult timp în minte. (se recomandă încălțăminte comodă pentru mers pe jos cca. 5 km.) Părăsim Petra și trecând peste Valea lui Moise, revenim la Amman și facem un tur panoramic al orașului. Cazare şi cină la hotel în Amman. 
 Ziua 4, Amman – Muntele Nebo – Madaba – Ierihon 
Mic dejun. Ne îndreptăm către “Orașul Mozaicului” – Madaba, unde principala atracție este Biserica Greco – Ordodoxă Sf. Gheorghe și harta din mozaic a Ierusalimului și a Pământului Făgăduinței: reprezentarea grafică conține două milioane de bucăți viu colorate ce ilustrează dealuri, văi, oraşe dar și Delta Nilului. Vom continua călătoria noastră cu vizită pe Muntele Nebo, unul din cele mai venerate locuri sfinte ale Iordaniei de unde Moise a văzut pământul făgăduinței și de unde ne vom bucura de o panoramă spectaculoasă asupra Văii Iordanului și a Mării Moarte. Deplasare spre graniță și vom trece în Israel în dreptul orașului Ierihon-cel mai vechi oraș din lume, apoi ne îndreptăm spre valea Iordanului și vom vedea locul considerat a fi locul adevarat botezului lui Iisus; vom primi binecuvântarea în apele râului în care odinioara a fost botezat Iisus. Ne deplasăm către Ierihon, de unde vom avea o privire panoramică asupra Mănăstirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. După aceea vom merge către Mănăstirea „Dudul lui Zaheu”. Asezamantul Romanesc de la Ierihon. Cazare şi cină la hotel în Bethleem 
 Ziua 5, Măn. Sf. Sava – Bethleem, Bis. Nașterii 
După micul dejun mergem în pustiul Iudeii pentru a vizita Mănăstirea Sf. Teodosie unde este Peştera Magilor în care se află mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma şi Damian. De la Mănăstirea Sf. Teodosie ne vom deplasa cu către Mănăstirea Sf. Sava, mănăstirea care datează din sec. V și care adăpostește moaştele Sf. Sava (accesul în incinta mănăstirii este permis numai domnilor, doamnele pot merge la Turnul Femeii, de unde se poate vedea mănăstirea şi locul unde s-a nevoit Sf. Sava). Revenim în Bethleem pentru a vizita Biserica Câmpul Păstorilor, locul unde erau păstorii, în noaptea în care s-a născut Pruncul Iisus Hristos. Continuăm cu Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului, ce adăposteşte Peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului numită “Betleemița” sau “Apărătoarea Bethleemului”). La mică distanță se află Grota Laptelui, unde, potrivit tradiţiei s-a oprit Maica Domnului cu Pruncul, în noaptea în care Dreptul Iosif a primit poruncă de la înger să fugă în Egipt. Cazare si cina la hotel in Bethleem. Laila tov! (Noapte bună!)  Ziua 6, Ierusalim, Muntele Măslinilor, Via Dolorosa 
Boker tov (Bună dimineața!) Mic dejun. Ne îndreptăm spre Ierusalim, numit și Orașul Păcii, unde pe Muntele Măslinilor, unde vom vizita: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului ce amintește de Înălțarea Domnului la cer și unde ne închinăm la locul unde a fost găsit pentru a doua oară capul Sf. Ioan Botezătorul; Mănăstirea Pater Noster, loc unde potrivit tradiției Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”; Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”) zidită în formă de lacrimă, pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a plâns lipsa credință a celor din Cetatea Sfântă dar a deplâns și soarta pe care o va avea Ierusalimul; Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fie prins; Biserica Mormântul Maicii Domnului ce adăpostește Mormântul Fecioarei Maria şi Grota Trădării, grota unde a fost închis Iisus înainte de judecată. Intrăm în Cetatea Sfântă a Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan şi parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sf. Învieri în care vom vizita toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Așezământul Românesc de la Ierusalim. Cazare și cină la hotel în Bethleem. 
 Ziua 7, Hozeva – Ierusalim, Muntele Sion – Ein Karem 
După micul dejun. Vom merge către Hozeva unde vom vizita Mănăstirea Sf. Gheorghe. În mănăstire sunt adăpostite moaștele Sf. Ioan Ioacob Hozevitul (sfânt născut în zona Botoșanului) și tot aici se află şi peştera unde a trăit mulţi ani Proorocul Ilie. Deplasare pe Muntele Sionului – ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Taină” şi Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David. Zidul Plangerii. Mergem spre Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul. Aici vom vizia Biserica și locul unde s-a născut ”cel mai mare Om născut dintr-o femeie”. Continuam cu vizita la Manastirea Sf. Cruce. Numele mănăstirii este legat de o tradiție creștină, după care în acest loc a crescut copacul din care au facut romanii crucea pe care a fost răstignit Iisus. Cazare şi cină la hotel în Bethleem. 
 Ziua 8, Tel-Aviv – Suceava 
Mic dejun. La capătul a 8 zile pline de trăiri lăuntrice și având în minte salutul vechilor israelieni “Și la anul la Ierusalim” ne îndreptăm spre Aeroportul din Ben Gurion. Urmăm formalitățile vamale și ne îmbarcăm pentru zborul spre București. Lehitraot Israel! (La revedere Israel!) Decolare din Tel-Aviv la ora 09.25, aterizare în Suceava la ora 12.25 
 Pret: de la 1150 euro, cazare in camera dubla 
 TARIFUL INCLUDE 
• bilete de avion Suceava – Tel-Aviv – Suceava 
• Taxe de aeroport, 
• Transfer aeroport – hotel - aeroport 
• Bagaj de mana max.8 kg/persoana (40x30x20 cm) 
• Bagaj de cala – max,20 kg/persoana 
• transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului, 
• 7 nopţi cazare la hoteluri de 4* și 3* conform clasificării din Israel și Iordania 
• Taxiurile la Man. Sf Sava si Muntele Tabor 
• demipensiune (2 mese pe zi - conform programului) 
• taxe de intrare la obiectivele din program 
 • taxe de viza si viza la intrarea in Iordania 
• ghid vorbitor de limba română în Israel 
 • ghid vorbitor de limba română în Iordania
 
TARIFUL NU INCLUDE 
• Tips în valoare de 5 Euro de persoană/zi (se achită obligatoriu către ghid in Israel) 
• Asigurarea medicala obligatorie 
• cheltuieli personale. 

REPERE DIN TRASEU: 
• Vizitați Biserica Bunei Vestiri (cea mai mare biserica din Orientul Apropiat) din Nazareth 
• Bucurați-vă de priveliștea de pe Muntele Măslinilor 
• Admirați orașul roșu – Petra 
• Amman - capitala Regatului Hasemit al Iordaniei, numita in antichitate Philadelphia 
• Muntele Nebo (800 m), potrivit traditiei aici a fost ingropat Moise 
• Bucurați-vă de priveliștile spectaculoase, asupra Cetatii Ierusalimului, de pe Muntele Maslinilor 
• Descoperiți Cetatea veche a Ierusalimului cu Via Dolorosa si Biserica Sf. Mormant 

OPTIONALE 
• Croaziera pe Marea Galileii – 15 euro/pers. – valabil pentru minim 35 pers. 
• Iesire nocturna la Sf. Mormint – 20 euro/pers. – valabil pentru 35 pers. 

SUPLIMENTE & REDUCERI 
• Supliment de single 295 € 

NB: pentru obtinerea vizelor pentru Iordania, cu 21 de zile inainte de plecare agentia va solicita o copie sau datele din pasaportul cu care se va calatori. 

CE TREBUIE SA STIM DESPRE ISRAEL: 
• Locația 
Israelul este o țară în Orientul Mijlociu, pe malul sud-estic al Mării Mediterane. Acesta se invecineaza cu Libanul, Siria, Iordania, teritoriile palestiniene si Egipt. Distanta fata de Bucuresti este de aproximaitv 2 ore si jumatate de zbor cu avionul. 
• Limbă vorbită 
Limba oficială a lui Israel este ebraică și arabă, deși ebraica este cea mai vorbită. Limba engleză este vorbită ca a doua limbă de către majoritatea. 
• Valută 
Moneda naţională în Israel este Shekel sau NIS; în Israel puteţi utiliza atât dolarul cât şi euro, însă este mai avantajos să aveţi dolari (suma minimă necesară: 200 dolari), inclusiv monede de 1 Euro sau 1 Dolar pentru apă, suc în timpul excursiilor; cursul de schimb, aproximativ, este: 1 EUR = 5.11 secheli si 1 USD = 3.71 secheli; nu schimbaţi bani pe stradă oricât de atractiv vi s-ar părea cursul de schimb, întrucât puteţi fi păcălit; cel mai bine se schimbă banii la casele de schimb, spre deosebire de bănci unde vi se va percepe comision de schimb valutar. 
• Vizele 
Pentru cetățenii romani nu este necesară viza prealabila. Viza se va primi in aeroport, la controlul vamal. În locul unei ștampile de pașaport, veți primi o carte de intrare care trebuie prezentată în timpul șederii și când părăsiți țara. 
• Documente de calatorie 
Israelul nu este membra a Comunitatii Europene. Pentru calatoria in Israel este necesar pasaportul valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara. 
• Telefonie mobila 
Inainte de a pleca in calatorie va rugam sa va asigurati ca aveti serviciul de rooming activat. Pentru a suna in Romania din Israel trebuie sa formati 0040 sau +40. Atentie deoarece convorbirile din/spre Israel din/spre Romania au un tarif de aproximativ 2 euro/minut. 

NOTE: 
• Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului. 
• Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră). 
• Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale. 
• Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru tarile vizitate. 
• Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup. 
• Condiții de plată: 
• avans 30% se achită în maxim 7 zile de la data confirmării rezervării 
• restul de 70% se achita cu până la 30 de zile înainte de plecare 
• Condiții de anulare: 
• 25% din costul excursiei după primirea confirmării serviciilor comandate (cu minim 30 de zile înainte de plecare). 
• 50% din costul excursiei pentru retragerea în intervalul 29-16 zile inainte de plecare/intrare. 
• 100% din costul excursiei pentru retragerea în intervalul 15- 0 zile inainte de plecare/intrare. 
• Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 20 kg/pers., bagajul de mână (de tip rucsac) max. 7 kg/ pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite) 
• Pretul la optionale este orientativ; pretul pentru optionale poate suferi modificari in functie de preturile din Israel 
• Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor. 
• Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor. 
• Pentru călătorie este necesar paşaportul valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară. 
 Grup minim de 40 persoane Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii.

Destinatie: Israel

Durata: 7 nopti

Vezi detalii in format PDF

Descopera Orientul Apropiat - Israel si Iordania 

 Dacă despre Israel se poate spune că are cele mai importante locuri sfinte, despre Iordania se poate spune că este locul de unde Moise a zărit “Țara Făgăduinței”, locul în care Iisus a fost botezat şi fortăreața în care Irod a ordonat decapitarea Sf. Ioan Botezătorul dar și că aici se află Petra – oras antic, ce ar merita pe deplin să fie inclus în lista celor 7 minuni ale lumii moderne. Indiferent de gusturi, preferințe și religie, Iordania are mult mai mult de oferit, în afară de zestrea culturală. 
Itinerariu 
Ziua 1, Suceava – Tel-Aviv – Haifa – Nazareth 
Întâlnire cu însoțitorul de grup în Aeroportul din Suceava la ora 03.00 pentru zbor Suceava-Tel-Aviv cu compania Wizz Air. Decolare la ora 05.25 din Suceava, aterizare pe aeroportul Ben Gurion din Tel-Aviv la ora 08.25. Bruhim habaim! (Bine ați venit!). Ajunși în Tel-Aviv, după formalitățile vamale ne începem pelerinajul în Țara Sfântă. Ne indreptam spre oraşul Haifa unde vedem panoramic frumoasele grădini Bahai și Biserica Stella Marris (grota prorocului Ilie Tezviteanul). Ne îndreptăm spre orașul care este descris ca fiind locul unde a copilărit Iisus Hristos - Nazareth. Aici vom vizita Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil, ridicată deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria și aflat în apropierea casei acesteia din Nazaret. Biserica a fost pictată de frații Moroșanu în 1977. Apoi vom merge către Biserica Catolică Buna-Vestire în incinta căreia se află casa în care Fecioara Maria a fost înștiințată de Arhanghelul Gavriil că Îl va naște pe Iisus. Este impresionant că în curtea mănăstirii, pe partea interioară a zidului împrejmuitor, se află icoane ale Maicii Domnului cu Pruncul, realizate în mozaic, grafica fiind conform tradițiilor țărilor care au donat respectivele icoane. Cazare și cină la hotel în Tiberias/Nazareth. 
   Ziua 2, Muntele Tabor – Capernaum 
Boker tov (Bună dimineața!) Mic dejun. Ne îndreptăm spre Muntele Tabor unde vom urca cu taxiurile la Biserica ce aduce aminte de Schimbarea la Faţă a Domnului; în biserica greco-ortodoxă se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Coborâm spre Marea Galileii și mergem pe Muntele Fericirilor unde vom vizita biserica octogonală ce fost ridicată pe locul unde Mântuitorul a ținut predica despre Legea cea Nouă, rostind cele 9 fericiri. Opţional, se poate face o relaxantă croazieră pe Marea Galilei, cu o barcă ce amintește de corăbiile din timpul Mântuitorului. Vom merge către oraşul cel mai iubit de către Mântuitorul – Capernaum, unde a săvârșit cele mai multe minuni. Vom vedea ruinele Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru. Coboram spre Marea Galielii si mergem la Tabgha – loc ce aminteşte de minunea înmulţirii a 5 pâini şi 2 peşti și hrănirea a peste 5000 de oameni. Opţional, se poate face o relaxantă croazieră pe Marea Galilei, cu o barcă ce amintește de corăbiile din timpul Mântuitorului. Cazare şi cină în hotel în Amman. 
 Ziua 3, Amman – Petra – Amman 
 Micul dejun. Ziua de azi o vom dedica uneia dintre minunile lumii - Petra, supranumit și orașul roșu. Petra trebuie sa fie pe lista celor mai mulți oameni de locuri de "must-visit". Este bijuteria Iordanului, orașul pierdut al. Nabateanilor biblici, o serie impresionantă de morminte și locuințe ascunse în spatele fațadelor ornamentate sculptate direct în stâncă. Datând din secolul al VI-lea î.en, site-ul a fost pierdut față de mințile occidentale până când a fost redescoperit în 1812 de către un explorator elvețian. Imaginea fațadei Trezoreriei, cunoscută sub numele de Siq - este, fără îndoială, cea mai frapantă priveliște a întregii regiuni. Aceasta este o zi memorabilă explorând o destinație cu adevărat extraordinară, o imagine care ne va rămâne mult timp în minte. (se recomandă încălțăminte comodă pentru mers pe jos cca. 5 km.) Părăsim Petra și trecând peste Valea lui Moise, revenim la Amman și facem un tur panoramic al orașului. Cazare şi cină la hotel în Amman. 
 Ziua 4, Amman – Muntele Nebo – Madaba – Ierihon 
Mic dejun. Ne îndreptăm către “Orașul Mozaicului” – Madaba, unde principala atracție este Biserica Greco – Ordodoxă Sf. Gheorghe și harta din mozaic a Ierusalimului și a Pământului Făgăduinței: reprezentarea grafică conține două milioane de bucăți viu colorate ce ilustrează dealuri, văi, oraşe dar și Delta Nilului. Vom continua călătoria noastră cu vizită pe Muntele Nebo, unul din cele mai venerate locuri sfinte ale Iordaniei de unde Moise a văzut pământul făgăduinței și de unde ne vom bucura de o panoramă spectaculoasă asupra Văii Iordanului și a Mării Moarte. Deplasare spre graniță și vom trece în Israel în dreptul orașului Ierihon-cel mai vechi oraș din lume, apoi ne îndreptăm spre valea Iordanului și vom vedea locul considerat a fi locul adevarat botezului lui Iisus; vom primi binecuvântarea în apele râului în care odinioara a fost botezat Iisus. Ne deplasăm către Ierihon, de unde vom avea o privire panoramică asupra Mănăstirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. După aceea vom merge către Mănăstirea „Dudul lui Zaheu”. Asezamantul Romanesc de la Ierihon. Cazare şi cină la hotel în Bethleem 
 Ziua 5, Măn. Sf. Sava – Bethleem, Bis. Nașterii 
După micul dejun mergem în pustiul Iudeii pentru a vizita Mănăstirea Sf. Teodosie unde este Peştera Magilor în care se află mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma şi Damian. De la Mănăstirea Sf. Teodosie ne vom deplasa cu către Mănăstirea Sf. Sava, mănăstirea care datează din sec. V și care adăpostește moaştele Sf. Sava (accesul în incinta mănăstirii este permis numai domnilor, doamnele pot merge la Turnul Femeii, de unde se poate vedea mănăstirea şi locul unde s-a nevoit Sf. Sava). Revenim în Bethleem pentru a vizita Biserica Câmpul Păstorilor, locul unde erau păstorii, în noaptea în care s-a născut Pruncul Iisus Hristos. Continuăm cu Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului, ce adăposteşte Peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului numită “Betleemița” sau “Apărătoarea Bethleemului”). La mică distanță se află Grota Laptelui, unde, potrivit tradiţiei s-a oprit Maica Domnului cu Pruncul, în noaptea în care Dreptul Iosif a primit poruncă de la înger să fugă în Egipt. Cazare si cina la hotel in Bethleem. Laila tov! (Noapte bună!)  Ziua 6, Ierusalim, Muntele Măslinilor, Via Dolorosa 
Boker tov (Bună dimineața!) Mic dejun. Ne îndreptăm spre Ierusalim, numit și Orașul Păcii, unde pe Muntele Măslinilor, unde vom vizita: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului ce amintește de Înălțarea Domnului la cer și unde ne închinăm la locul unde a fost găsit pentru a doua oară capul Sf. Ioan Botezătorul; Mănăstirea Pater Noster, loc unde potrivit tradiției Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”; Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”) zidită în formă de lacrimă, pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a plâns lipsa credință a celor din Cetatea Sfântă dar a deplâns și soarta pe care o va avea Ierusalimul; Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fie prins; Biserica Mormântul Maicii Domnului ce adăpostește Mormântul Fecioarei Maria şi Grota Trădării, grota unde a fost închis Iisus înainte de judecată. Intrăm în Cetatea Sfântă a Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan şi parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sf. Învieri în care vom vizita toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Așezământul Românesc de la Ierusalim. Cazare și cină la hotel în Bethleem. 
 Ziua 7, Hozeva – Ierusalim, Muntele Sion – Ein Karem 
După micul dejun. Vom merge către Hozeva unde vom vizita Mănăstirea Sf. Gheorghe. În mănăstire sunt adăpostite moaștele Sf. Ioan Ioacob Hozevitul (sfânt născut în zona Botoșanului) și tot aici se află şi peştera unde a trăit mulţi ani Proorocul Ilie. Deplasare pe Muntele Sionului – ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Taină” şi Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David. Zidul Plangerii. Mergem spre Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul. Aici vom vizia Biserica și locul unde s-a născut ”cel mai mare Om născut dintr-o femeie”. Continuam cu vizita la Manastirea Sf. Cruce. Numele mănăstirii este legat de o tradiție creștină, după care în acest loc a crescut copacul din care au facut romanii crucea pe care a fost răstignit Iisus. Cazare şi cină la hotel în Bethleem. 
 Ziua 8, Tel-Aviv – Suceava 
Mic dejun. La capătul a 8 zile pline de trăiri lăuntrice și având în minte salutul vechilor israelieni “Și la anul la Ierusalim” ne îndreptăm spre Aeroportul din Ben Gurion. Urmăm formalitățile vamale și ne îmbarcăm pentru zborul spre București. Lehitraot Israel! (La revedere Israel!) Decolare din Tel-Aviv la ora 09.25, aterizare în Suceava la ora 12.25 
 Pret: de la 1150 euro, cazare in camera dubla 
 TARIFUL INCLUDE 
• bilete de avion Suceava – Tel-Aviv – Suceava 
• Taxe de aeroport, 
• Transfer aeroport – hotel - aeroport 
• Bagaj de mana max.8 kg/persoana (40x30x20 cm) 
• Bagaj de cala – max,20 kg/persoana 
• transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului, 
• 7 nopţi cazare la hoteluri de 4* și 3* conform clasificării din Israel și Iordania 
• Taxiurile la Man. Sf Sava si Muntele Tabor 
• demipensiune (2 mese pe zi - conform programului) 
• taxe de intrare la obiectivele din program 
 • taxe de viza si viza la intrarea in Iordania 
• ghid vorbitor de limba română în Israel 
 • ghid vorbitor de limba română în Iordania
 
TARIFUL NU INCLUDE 
• Tips în valoare de 5 Euro de persoană/zi (se achită obligatoriu către ghid in Israel) 
• Asigurarea medicala obligatorie 
• cheltuieli personale. 

REPERE DIN TRASEU: 
• Vizitați Biserica Bunei Vestiri (cea mai mare biserica din Orientul Apropiat) din Nazareth 
• Bucurați-vă de priveliștea de pe Muntele Măslinilor 
• Admirați orașul roșu – Petra 
• Amman - capitala Regatului Hasemit al Iordaniei, numita in antichitate Philadelphia 
• Muntele Nebo (800 m), potrivit traditiei aici a fost ingropat Moise 
• Bucurați-vă de priveliștile spectaculoase, asupra Cetatii Ierusalimului, de pe Muntele Maslinilor 
• Descoperiți Cetatea veche a Ierusalimului cu Via Dolorosa si Biserica Sf. Mormant 

OPTIONALE 
• Croaziera pe Marea Galileii – 15 euro/pers. – valabil pentru minim 35 pers. 
• Iesire nocturna la Sf. Mormint – 20 euro/pers. – valabil pentru 35 pers. 

SUPLIMENTE & REDUCERI 
• Supliment de single 295 € 

NB: pentru obtinerea vizelor pentru Iordania, cu 21 de zile inainte de plecare agentia va solicita o copie sau datele din pasaportul cu care se va calatori. 

CE TREBUIE SA STIM DESPRE ISRAEL: 
• Locația 
Israelul este o țară în Orientul Mijlociu, pe malul sud-estic al Mării Mediterane. Acesta se invecineaza cu Libanul, Siria, Iordania, teritoriile palestiniene si Egipt. Distanta fata de Bucuresti este de aproximaitv 2 ore si jumatate de zbor cu avionul. 
• Limbă vorbită 
Limba oficială a lui Israel este ebraică și arabă, deși ebraica este cea mai vorbită. Limba engleză este vorbită ca a doua limbă de către majoritatea. 
• Valută 
Moneda naţională în Israel este Shekel sau NIS; în Israel puteţi utiliza atât dolarul cât şi euro, însă este mai avantajos să aveţi dolari (suma minimă necesară: 200 dolari), inclusiv monede de 1 Euro sau 1 Dolar pentru apă, suc în timpul excursiilor; cursul de schimb, aproximativ, este: 1 EUR = 5.11 secheli si 1 USD = 3.71 secheli; nu schimbaţi bani pe stradă oricât de atractiv vi s-ar părea cursul de schimb, întrucât puteţi fi păcălit; cel mai bine se schimbă banii la casele de schimb, spre deosebire de bănci unde vi se va percepe comision de schimb valutar. 
• Vizele 
Pentru cetățenii romani nu este necesară viza prealabila. Viza se va primi in aeroport, la controlul vamal. În locul unei ștampile de pașaport, veți primi o carte de intrare care trebuie prezentată în timpul șederii și când părăsiți țara. 
• Documente de calatorie 
Israelul nu este membra a Comunitatii Europene. Pentru calatoria in Israel este necesar pasaportul valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara. 
• Telefonie mobila 
Inainte de a pleca in calatorie va rugam sa va asigurati ca aveti serviciul de rooming activat. Pentru a suna in Romania din Israel trebuie sa formati 0040 sau +40. Atentie deoarece convorbirile din/spre Israel din/spre Romania au un tarif de aproximativ 2 euro/minut. 

NOTE: 
• Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului. 
• Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră). 
• Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale. 
• Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru tarile vizitate. 
• Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup. 
• Condiții de plată: 
• avans 30% se achită în maxim 7 zile de la data confirmării rezervării 
• restul de 70% se achita cu până la 30 de zile înainte de plecare 
• Condiții de anulare: 
• 25% din costul excursiei după primirea confirmării serviciilor comandate (cu minim 30 de zile înainte de plecare). 
• 50% din costul excursiei pentru retragerea în intervalul 29-16 zile inainte de plecare/intrare. 
• 100% din costul excursiei pentru retragerea în intervalul 15- 0 zile inainte de plecare/intrare. 
• Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 20 kg/pers., bagajul de mână (de tip rucsac) max. 7 kg/ pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite) 
• Pretul la optionale este orientativ; pretul pentru optionale poate suferi modificari in functie de preturile din Israel 
• Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor. 
• Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor. 
• Pentru călătorie este necesar paşaportul valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară. 
 Grup minim de 40 persoane Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii.

Itinerariu

Israel si Iordania - Descopera Orientul Apropiat

Descopera Orientul Apropiat - Israel si Iordania
Dacă despre Israel se poate spune că are cele mai importante locuri sfinte, despre Iordania se poate spune că este locul de unde Moise a zărit “Țara Făgăduinței”, locul în care Iisus a fost botezat şi fortăreața în care Irod a ordonat decapitarea Sf. Ioan Botezătorul dar și că aici se află Petra – oras antic, ce ar merita pe deplin să fie inclus în lista celor 7 minuni ale lumii moderne. Indiferent de gusturi, preferințe și religie, Iordania are mult mai mult de oferit, în afară de zestrea culturală.
Itinerariu
 Ziua 1, Suceava – Tel-Aviv – Haifa – Nazareth
Întâlnire cu însoțitorul de grup în Aeroportul din Suceava la ora 03.00 pentru zbor Suceava-Tel-Aviv cu compania Wizz Air. Decolare la ora 05.25 din Suceava, aterizare pe aeroportul Ben Gurion din Tel-Aviv la ora 08.25.
Bruhim habaim! (Bine ați venit!). Ajunși în Tel-Aviv, după formalitățile vamale ne începem pelerinajul în Țara Sfântă. Ne indreptam spre oraşul Haifa unde vedem panoramic frumoasele grădini Bahai și Biserica Stella Marris (grota prorocului Ilie Tezviteanul).
Ne îndreptăm spre orașul care este descris ca fiind locul unde a copilărit Iisus Hristos - Nazareth. Aici vom vizita Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil, ridicată deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria și aflat în apropierea casei acesteia din Nazaret. Biserica a fost pictată de frații Moroșanu în 1977. Apoi vom merge către Biserica Catolică Buna-Vestire în incinta căreia se află casa în care Fecioara Maria a fost înștiințată de Arhanghelul Gavriil că Îl va naște pe Iisus. Este impresionant că în curtea mănăstirii, pe partea interioară a zidului împrejmuitor, se află icoane ale Maicii Domnului cu Pruncul, realizate în mozaic, grafica fiind conform tradițiilor țărilor care au donat respectivele icoane. Cazare și cină la hotel în Tiberias/Nazareth.
 Ziua 2, Muntele Tabor – Capernaum
Boker tov (Bună dimineața!) Mic dejun. Ne îndreptăm spre Muntele Tabor unde vom urca cu taxiurile la Biserica ce aduce aminte de Schimbarea la Faţă a Domnului; în biserica greco-ortodoxă se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.
Coborâm spre Marea Galileii și mergem pe Muntele Fericirilor unde vom vizita biserica octogonală ce fost ridicată pe locul unde Mântuitorul a ținut predica despre Legea cea Nouă, rostind cele 9 fericiri. Opţional, se poate face o relaxantă croazieră pe Marea Galilei, cu o barcă ce amintește de corăbiile din timpul Mântuitorului.
Vom merge către oraşul cel mai iubit de către Mântuitorul – Capernaum, unde a săvârșit cele mai multe minuni. Vom vedea ruinele Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru.
Coboram spre Marea Galielii si mergem la Tabgha – loc ce aminteşte de minunea înmulţirii a 5 pâini şi 2 peşti și hrănirea a peste 5000 de oameni.
Opţional, se poate face o relaxantă croazieră pe Marea Galilei, cu o barcă ce amintește de corăbiile din timpul Mântuitorului. Cazare şi cină în hotel în Amman.
 Ziua 3, Amman – Petra – Amman
Micul dejun. Ziua de azi o vom dedica uneia dintre minunile lumii - Petra, supranumit și orașul roșu. Petra trebuie sa fie pe lista celor mai mulți oameni de locuri de "must-visit". Este bijuteria Iordanului, orașul pierdut al. Nabateanilor biblici, o serie impresionantă de morminte și locuințe ascunse în spatele fațadelor ornamentate sculptate direct în stâncă. Datând din secolul al VI-lea î.en, site-ul a fost pierdut față de mințile occidentale până când a fost redescoperit în 1812 de către un explorator elvețian. Imaginea fațadei Trezoreriei, cunoscută sub numele de Siq - este, fără îndoială, cea mai frapantă priveliște a întregii regiuni. Aceasta este o zi memorabilă explorând o destinație cu adevărat extraordinară, o imagine care ne va rămâne mult timp în minte. (se recomandă încălțăminte comodă pentru mers pe jos cca. 5 km.)
Părăsim Petra și trecând peste Valea lui Moise, revenim la Amman și facem un tur panoramic al orașului. Cazare şi cină la hotel în Amman.
 Ziua 4, Amman – Muntele Nebo – Madaba – Ierihon
Mic dejun. Ne îndreptăm către “Orașul Mozaicului” – Madaba, unde principala atracție este Biserica Greco – Ordodoxă Sf. Gheorghe și harta din mozaic a Ierusalimului și a Pământului Făgăduinței: reprezentarea grafică conține două milioane de bucăți viu colorate ce ilustrează dealuri, văi, oraşe dar și Delta Nilului. Vom continua călătoria noastră cu vizită pe Muntele Nebo, unul din cele mai venerate locuri sfinte ale Iordaniei de unde Moise a văzut pământul făgăduinței și de unde ne vom bucura de o panoramă spectaculoasă asupra Văii Iordanului și a Mării Moarte.
Deplasare spre graniță și vom trece în Israel în dreptul orașului Ierihon-cel mai vechi oraș din lume, apoi ne îndreptăm spre valea Iordanului și vom vedea locul considerat a fi locul adevarat botezului lui Iisus; vom primi binecuvântarea în apele râului în care odinioara a fost botezat Iisus. Ne deplasăm către Ierihon, de unde vom avea o privire panoramică asupra Mănăstirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. După aceea vom merge către Mănăstirea „Dudul lui Zaheu”. Asezamantul Romanesc de la Ierihon. Cazare şi cină la hotel în Bethleem
 Ziua 5, Măn. Sf. Sava – Bethleem, Bis. Nașterii
După micul dejun mergem în pustiul Iudeii pentru a vizita Mănăstirea Sf. Teodosie unde este Peştera Magilor în care se află mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma şi Damian. De la Mănăstirea Sf. Teodosie ne vom deplasa cu către Mănăstirea Sf. Sava, mănăstirea care datează din sec. V și care adăpostește moaştele Sf. Sava (accesul în incinta mănăstirii este permis numai domnilor, doamnele pot merge la Turnul Femeii, de unde se poate vedea mănăstirea şi locul unde s-a nevoit Sf. Sava).
Revenim în Bethleem pentru a vizita Biserica Câmpul Păstorilor, locul unde erau păstorii, în noaptea în care s-a născut Pruncul Iisus Hristos. Continuăm cu Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului, ce adăposteşte Peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului numită “Betleemița” sau “Apărătoarea Bethleemului”). La mică distanță se află Grota Laptelui, unde, potrivit tradiţiei s-a oprit Maica Domnului cu Pruncul, în noaptea în care Dreptul Iosif a primit poruncă de la înger să fugă în Egipt. Cazare si cina la hotel in Bethleem. Laila tov! (Noapte bună!)
 Ziua 6, Ierusalim, Muntele Măslinilor, Via Dolorosa
Boker tov (Bună dimineața!) Mic dejun. Ne îndreptăm spre Ierusalim, numit și Orașul Păcii, unde pe Muntele Măslinilor, unde vom vizita: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului ce amintește de Înălțarea Domnului la cer și unde ne închinăm la locul unde a fost găsit pentru a doua oară capul Sf. Ioan Botezătorul; Mănăstirea Pater Noster, loc unde potrivit tradiției Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”; Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”) zidită în formă de lacrimă, pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a plâns lipsa credință a celor din Cetatea Sfântă dar a deplâns și soarta pe care o va avea Ierusalimul; Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fie prins; Biserica Mormântul Maicii Domnului ce adăpostește Mormântul Fecioarei Maria şi Grota Trădării, grota unde a fost închis Iisus înainte de judecată.
Intrăm în Cetatea Sfântă a Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan şi parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sf. Învieri în care vom vizita toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Așezământul Românesc de la Ierusalim. Cazare și cină la hotel în Bethleem.
 Ziua 7, Hozeva – Ierusalim, Muntele Sion – Ein Karem
După micul dejun. Vom merge către Hozeva unde vom vizita Mănăstirea Sf. Gheorghe. În mănăstire sunt adăpostite moaștele Sf. Ioan Ioacob Hozevitul (sfânt născut în zona Botoșanului) și tot aici se află şi peştera unde a trăit mulţi ani Proorocul Ilie.
Deplasare pe Muntele Sionului – ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Taină” şi Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David. Zidul Plangerii.
Mergem spre Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul. Aici vom vizia Biserica și locul unde s-a născut ”cel mai mare Om născut dintr-o femeie”.
Continuam cu vizita la Manastirea Sf. Cruce. Numele mănăstirii este legat de o tradiție creștină, după care în acest loc a crescut copacul din care au facut romanii crucea pe care a fost răstignit Iisus. Cazare şi cină la hotel în Bethleem.
 Ziua 8, Tel-Aviv – Suceava
Mic dejun. La capătul a 8 zile pline de trăiri lăuntrice și având în minte salutul vechilor israelieni “Și la anul la Ierusalim” ne îndreptăm spre Aeroportul din Ben Gurion. Urmăm formalitățile vamale și ne îmbarcăm pentru zborul spre București. Lehitraot Israel! (La revedere Israel!)
Decolare din Tel-Aviv la ora 09.25, aterizare în Suceava la ora 12.25
Pret: de la 1150 euro, cazare in camera dubla
TARIFUL INCLUDE
• bilete de avion Suceava – Tel-Aviv – Suceava
• Taxe de aeroport,
• Transfer aeroport – hotel - aeroport
• Bagaj de mana max.8 kg/persoana (40x30x20 cm)
• Bagaj de cala – max,20 kg/persoana
• transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului,
• 7 nopţi cazare la hoteluri de 4* și 3* conform clasificării din Israel și Iordania
• Taxiurile la Man. Sf Sava si Muntele Tabor
• demipensiune (2 mese pe zi - conform programului)
• taxe de intrare la obiectivele din program
• taxe de viza si viza la intrarea in Iordania
• ghid vorbitor de limba română în Israel
• ghid vorbitor de limba română în Iordania
TARIFUL NU INCLUDE
• Tips în valoare de 5 Euro de persoană/zi (se achită obligatoriu către ghid in Israel)
• Asigurarea medicala obligatorie
• cheltuieli personale.
REPERE DIN TRASEU:
• Vizitați Biserica Bunei Vestiri (cea mai mare biserica din Orientul Apropiat) din Nazareth
• Bucurați-vă de priveliștea de pe Muntele Măslinilor
• Admirați orașul roșu – Petra
• Amman - capitala Regatului Hasemit al Iordaniei, numita in antichitate Philadelphia
• Muntele Nebo (800 m), potrivit traditiei aici a fost ingropat Moise
• Bucurați-vă de priveliștile spectaculoase, asupra Cetatii Ierusalimului, de pe Muntele Maslinilor
• Descoperiți Cetatea veche a Ierusalimului cu Via Dolorosa si Biserica Sf. Mormant
OPTIONALE
• Croaziera pe Marea Galileii – 15 euro/pers. – valabil pentru minim 35 pers.
• Iesire nocturna la Sf. Mormint – 20 euro/pers. – valabil pentru 35 pers.
SUPLIMENTE & REDUCERI
• Supliment de single 295 €
NB: pentru obtinerea vizelor pentru Iordania, cu 21 de zile inainte de plecare agentia va solicita o copie sau datele din pasaportul cu care se va calatori.
CE TREBUIE SA STIM DESPRE ISRAEL:
• Locația
Israelul este o țară în Orientul Mijlociu, pe malul sud-estic al Mării Mediterane. Acesta se invecineaza cu Libanul, Siria, Iordania, teritoriile palestiniene si Egipt. Distanta fata de Bucuresti este de aproximaitv 2 ore si jumatate de zbor cu avionul.
• Limbă vorbită
Limba oficială a lui Israel este ebraică și arabă, deși ebraica este cea mai vorbită. Limba engleză este vorbită ca a doua limbă de către majoritatea.
• Valută
Moneda naţională în Israel este Shekel sau NIS; în Israel puteţi utiliza atât dolarul cât şi euro, însă este mai avantajos să aveţi dolari (suma minimă necesară: 200 dolari), inclusiv monede de 1 Euro sau 1 Dolar pentru apă, suc în timpul excursiilor; cursul de schimb, aproximativ, este: 1 EUR = 5.11 secheli si 1 USD = 3.71 secheli; nu schimbaţi bani pe stradă oricât de atractiv vi s-ar părea cursul de schimb, întrucât puteţi fi păcălit; cel mai bine se schimbă banii la casele de schimb, spre deosebire de bănci unde vi se va percepe comision de schimb valutar.
• Vizele
Pentru cetățenii romani nu este necesară viza prealabila. Viza se va primi in aeroport, la controlul vamal. În locul unei ștampile de pașaport, veți primi o carte de intrare care trebuie prezentată în timpul șederii și când părăsiți țara.

• Documente de calatorie
Israelul nu este membra a Comunitatii Europene. Pentru calatoria in Israel este necesar pasaportul valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara.
• Telefonie mobila
Inainte de a pleca in calatorie va rugam sa va asigurati ca aveti serviciul de rooming activat. Pentru a suna in Romania din Israel trebuie sa formati 0040 sau +40. Atentie deoarece convorbirile din/spre Israel din/spre Romania au un tarif de aproximativ 2 euro/minut.
NOTE:
• Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
• Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
• Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
• Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru tarile vizitate.
• Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
• Condiții de plată:
• avans 30% se achită în maxim 7 zile de la data confirmării rezervării
• restul de 70% se achita cu până la 30 de zile înainte de plecare
• Condiții de anulare:
• 25% din costul excursiei după primirea confirmării serviciilor comandate (cu minim 30 de zile înainte de plecare).
• 50% din costul excursiei pentru retragerea în intervalul 29-16 zile inainte de plecare/intrare.
• 100% din costul excursiei pentru retragerea în intervalul 15- 0 zile inainte de plecare/intrare.
• Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 20 kg/pers., bagajul de mână (de tip rucsac) max. 7 kg/ pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite)
• Pretul la optionale este orientativ; pretul pentru optionale poate suferi modificari in functie de preturile din Israel
• Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
• Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor.
• Pentru călătorie este necesar paşaportul valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.
Grup minim de 40 persoane
Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii.

Israel si Iordania - Descopera Orientul Apropiat

Descopera Orientul Apropiat - Israel si Iordania
Dacă despre Israel se poate spune că are cele mai importante locuri sfinte, despre Iordania se poate spune că este locul de unde Moise a zărit “Țara Făgăduinței”, locul în care Iisus a fost botezat şi fortăreața în care Irod a ordonat decapitarea Sf. Ioan Botezătorul dar și că aici se află Petra – oras antic, ce ar merita pe deplin să fie inclus în lista celor 7 minuni ale lumii moderne. Indiferent de gusturi, preferințe și religie, Iordania are mult mai mult de oferit, în afară de zestrea culturală.
Itinerariu
 Ziua 1, Suceava – Tel-Aviv – Haifa – Nazareth
Întâlnire cu însoțitorul de grup în Aeroportul din Suceava la ora 03.00 pentru zbor Suceava-Tel-Aviv cu compania Wizz Air. Decolare la ora 05.25 din Suceava, aterizare pe aeroportul Ben Gurion din Tel-Aviv la ora 08.25.
Bruhim habaim! (Bine ați venit!). Ajunși în Tel-Aviv, după formalitățile vamale ne începem pelerinajul în Țara Sfântă. Ne indreptam spre oraşul Haifa unde vedem panoramic frumoasele grădini Bahai și Biserica Stella Marris (grota prorocului Ilie Tezviteanul).
Ne îndreptăm spre orașul care este descris ca fiind locul unde a copilărit Iisus Hristos - Nazareth. Aici vom vizita Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil, ridicată deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria și aflat în apropierea casei acesteia din Nazaret. Biserica a fost pictată de frații Moroșanu în 1977. Apoi vom merge către Biserica Catolică Buna-Vestire în incinta căreia se află casa în care Fecioara Maria a fost înștiințată de Arhanghelul Gavriil că Îl va naște pe Iisus. Este impresionant că în curtea mănăstirii, pe partea interioară a zidului împrejmuitor, se află icoane ale Maicii Domnului cu Pruncul, realizate în mozaic, grafica fiind conform tradițiilor țărilor care au donat respectivele icoane. Cazare și cină la hotel în Tiberias/Nazareth.
 Ziua 2, Muntele Tabor – Capernaum
Boker tov (Bună dimineața!) Mic dejun. Ne îndreptăm spre Muntele Tabor unde vom urca cu taxiurile la Biserica ce aduce aminte de Schimbarea la Faţă a Domnului; în biserica greco-ortodoxă se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.
Coborâm spre Marea Galileii și mergem pe Muntele Fericirilor unde vom vizita biserica octogonală ce fost ridicată pe locul unde Mântuitorul a ținut predica despre Legea cea Nouă, rostind cele 9 fericiri. Opţional, se poate face o relaxantă croazieră pe Marea Galilei, cu o barcă ce amintește de corăbiile din timpul Mântuitorului.
Vom merge către oraşul cel mai iubit de către Mântuitorul – Capernaum, unde a săvârșit cele mai multe minuni. Vom vedea ruinele Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru.
Coboram spre Marea Galielii si mergem la Tabgha – loc ce aminteşte de minunea înmulţirii a 5 pâini şi 2 peşti și hrănirea a peste 5000 de oameni.
Opţional, se poate face o relaxantă croazieră pe Marea Galilei, cu o barcă ce amintește de corăbiile din timpul Mântuitorului. Cazare şi cină în hotel în Amman.
 Ziua 3, Amman – Petra – Amman
Micul dejun. Ziua de azi o vom dedica uneia dintre minunile lumii - Petra, supranumit și orașul roșu. Petra trebuie sa fie pe lista celor mai mulți oameni de locuri de "must-visit". Este bijuteria Iordanului, orașul pierdut al. Nabateanilor biblici, o serie impresionantă de morminte și locuințe ascunse în spatele fațadelor ornamentate sculptate direct în stâncă. Datând din secolul al VI-lea î.en, site-ul a fost pierdut față de mințile occidentale până când a fost redescoperit în 1812 de către un explorator elvețian. Imaginea fațadei Trezoreriei, cunoscută sub numele de Siq - este, fără îndoială, cea mai frapantă priveliște a întregii regiuni. Aceasta este o zi memorabilă explorând o destinație cu adevărat extraordinară, o imagine care ne va rămâne mult timp în minte. (se recomandă încălțăminte comodă pentru mers pe jos cca. 5 km.)
Părăsim Petra și trecând peste Valea lui Moise, revenim la Amman și facem un tur panoramic al orașului. Cazare şi cină la hotel în Amman.
 Ziua 4, Amman – Muntele Nebo – Madaba – Ierihon
Mic dejun. Ne îndreptăm către “Orașul Mozaicului” – Madaba, unde principala atracție este Biserica Greco – Ordodoxă Sf. Gheorghe și harta din mozaic a Ierusalimului și a Pământului Făgăduinței: reprezentarea grafică conține două milioane de bucăți viu colorate ce ilustrează dealuri, văi, oraşe dar și Delta Nilului. Vom continua călătoria noastră cu vizită pe Muntele Nebo, unul din cele mai venerate locuri sfinte ale Iordaniei de unde Moise a văzut pământul făgăduinței și de unde ne vom bucura de o panoramă spectaculoasă asupra Văii Iordanului și a Mării Moarte.
Deplasare spre graniță și vom trece în Israel în dreptul orașului Ierihon-cel mai vechi oraș din lume, apoi ne îndreptăm spre valea Iordanului și vom vedea locul considerat a fi locul adevarat botezului lui Iisus; vom primi binecuvântarea în apele râului în care odinioara a fost botezat Iisus. Ne deplasăm către Ierihon, de unde vom avea o privire panoramică asupra Mănăstirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. După aceea vom merge către Mănăstirea „Dudul lui Zaheu”. Asezamantul Romanesc de la Ierihon. Cazare şi cină la hotel în Bethleem
 Ziua 5, Măn. Sf. Sava – Bethleem, Bis. Nașterii
După micul dejun mergem în pustiul Iudeii pentru a vizita Mănăstirea Sf. Teodosie unde este Peştera Magilor în care se află mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma şi Damian. De la Mănăstirea Sf. Teodosie ne vom deplasa cu către Mănăstirea Sf. Sava, mănăstirea care datează din sec. V și care adăpostește moaştele Sf. Sava (accesul în incinta mănăstirii este permis numai domnilor, doamnele pot merge la Turnul Femeii, de unde se poate vedea mănăstirea şi locul unde s-a nevoit Sf. Sava).
Revenim în Bethleem pentru a vizita Biserica Câmpul Păstorilor, locul unde erau păstorii, în noaptea în care s-a născut Pruncul Iisus Hristos. Continuăm cu Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului, ce adăposteşte Peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului numită “Betleemița” sau “Apărătoarea Bethleemului”). La mică distanță se află Grota Laptelui, unde, potrivit tradiţiei s-a oprit Maica Domnului cu Pruncul, în noaptea în care Dreptul Iosif a primit poruncă de la înger să fugă în Egipt. Cazare si cina la hotel in Bethleem. Laila tov! (Noapte bună!)
 Ziua 6, Ierusalim, Muntele Măslinilor, Via Dolorosa
Boker tov (Bună dimineața!) Mic dejun. Ne îndreptăm spre Ierusalim, numit și Orașul Păcii, unde pe Muntele Măslinilor, unde vom vizita: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului ce amintește de Înălțarea Domnului la cer și unde ne închinăm la locul unde a fost găsit pentru a doua oară capul Sf. Ioan Botezătorul; Mănăstirea Pater Noster, loc unde potrivit tradiției Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”; Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”) zidită în formă de lacrimă, pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a plâns lipsa credință a celor din Cetatea Sfântă dar a deplâns și soarta pe care o va avea Ierusalimul; Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fie prins; Biserica Mormântul Maicii Domnului ce adăpostește Mormântul Fecioarei Maria şi Grota Trădării, grota unde a fost închis Iisus înainte de judecată.
Intrăm în Cetatea Sfântă a Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan şi parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sf. Învieri în care vom vizita toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Așezământul Românesc de la Ierusalim. Cazare și cină la hotel în Bethleem.
 Ziua 7, Hozeva – Ierusalim, Muntele Sion – Ein Karem
După micul dejun. Vom merge către Hozeva unde vom vizita Mănăstirea Sf. Gheorghe. În mănăstire sunt adăpostite moaștele Sf. Ioan Ioacob Hozevitul (sfânt născut în zona Botoșanului) și tot aici se află şi peştera unde a trăit mulţi ani Proorocul Ilie.
Deplasare pe Muntele Sionului – ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Taină” şi Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David. Zidul Plangerii.
Mergem spre Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul. Aici vom vizia Biserica și locul unde s-a născut ”cel mai mare Om născut dintr-o femeie”.
Continuam cu vizita la Manastirea Sf. Cruce. Numele mănăstirii este legat de o tradiție creștină, după care în acest loc a crescut copacul din care au facut romanii crucea pe care a fost răstignit Iisus. Cazare şi cină la hotel în Bethleem.
 Ziua 8, Tel-Aviv – Suceava
Mic dejun. La capătul a 8 zile pline de trăiri lăuntrice și având în minte salutul vechilor israelieni “Și la anul la Ierusalim” ne îndreptăm spre Aeroportul din Ben Gurion. Urmăm formalitățile vamale și ne îmbarcăm pentru zborul spre București. Lehitraot Israel! (La revedere Israel!)
Decolare din Tel-Aviv la ora 09.25, aterizare în Suceava la ora 12.25
Pret: de la 1150 euro, cazare in camera dubla
TARIFUL INCLUDE
• bilete de avion Suceava – Tel-Aviv – Suceava
• Taxe de aeroport,
• Transfer aeroport – hotel - aeroport
• Bagaj de mana max.8 kg/persoana (40x30x20 cm)
• Bagaj de cala – max,20 kg/persoana
• transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului,
• 7 nopţi cazare la hoteluri de 4* și 3* conform clasificării din Israel și Iordania
• Taxiurile la Man. Sf Sava si Muntele Tabor
• demipensiune (2 mese pe zi - conform programului)
• taxe de intrare la obiectivele din program
• taxe de viza si viza la intrarea in Iordania
• ghid vorbitor de limba română în Israel
• ghid vorbitor de limba română în Iordania
TARIFUL NU INCLUDE
• Tips în valoare de 5 Euro de persoană/zi (se achită obligatoriu către ghid in Israel)
• Asigurarea medicala obligatorie
• cheltuieli personale.
REPERE DIN TRASEU:
• Vizitați Biserica Bunei Vestiri (cea mai mare biserica din Orientul Apropiat) din Nazareth
• Bucurați-vă de priveliștea de pe Muntele Măslinilor
• Admirați orașul roșu – Petra
• Amman - capitala Regatului Hasemit al Iordaniei, numita in antichitate Philadelphia
• Muntele Nebo (800 m), potrivit traditiei aici a fost ingropat Moise
• Bucurați-vă de priveliștile spectaculoase, asupra Cetatii Ierusalimului, de pe Muntele Maslinilor
• Descoperiți Cetatea veche a Ierusalimului cu Via Dolorosa si Biserica Sf. Mormant
OPTIONALE
• Croaziera pe Marea Galileii – 15 euro/pers. – valabil pentru minim 35 pers.
• Iesire nocturna la Sf. Mormint – 20 euro/pers. – valabil pentru 35 pers.
SUPLIMENTE & REDUCERI
• Supliment de single 295 €
NB: pentru obtinerea vizelor pentru Iordania, cu 21 de zile inainte de plecare agentia va solicita o copie sau datele din pasaportul cu care se va calatori.
CE TREBUIE SA STIM DESPRE ISRAEL:
• Locația
Israelul este o țară în Orientul Mijlociu, pe malul sud-estic al Mării Mediterane. Acesta se invecineaza cu Libanul, Siria, Iordania, teritoriile palestiniene si Egipt. Distanta fata de Bucuresti este de aproximaitv 2 ore si jumatate de zbor cu avionul.
• Limbă vorbită
Limba oficială a lui Israel este ebraică și arabă, deși ebraica este cea mai vorbită. Limba engleză este vorbită ca a doua limbă de către majoritatea.
• Valută
Moneda naţională în Israel este Shekel sau NIS; în Israel puteţi utiliza atât dolarul cât şi euro, însă este mai avantajos să aveţi dolari (suma minimă necesară: 200 dolari), inclusiv monede de 1 Euro sau 1 Dolar pentru apă, suc în timpul excursiilor; cursul de schimb, aproximativ, este: 1 EUR = 5.11 secheli si 1 USD = 3.71 secheli; nu schimbaţi bani pe stradă oricât de atractiv vi s-ar părea cursul de schimb, întrucât puteţi fi păcălit; cel mai bine se schimbă banii la casele de schimb, spre deosebire de bănci unde vi se va percepe comision de schimb valutar.
• Vizele
Pentru cetățenii romani nu este necesară viza prealabila. Viza se va primi in aeroport, la controlul vamal. În locul unei ștampile de pașaport, veți primi o carte de intrare care trebuie prezentată în timpul șederii și când părăsiți țara.

• Documente de calatorie
Israelul nu este membra a Comunitatii Europene. Pentru calatoria in Israel este necesar pasaportul valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara.
• Telefonie mobila
Inainte de a pleca in calatorie va rugam sa va asigurati ca aveti serviciul de rooming activat. Pentru a suna in Romania din Israel trebuie sa formati 0040 sau +40. Atentie deoarece convorbirile din/spre Israel din/spre Romania au un tarif de aproximativ 2 euro/minut.
NOTE:
• Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
• Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
• Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
• Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru tarile vizitate.
• Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
• Condiții de plată:
• avans 30% se achită în maxim 7 zile de la data confirmării rezervării
• restul de 70% se achita cu până la 30 de zile înainte de plecare
• Condiții de anulare:
• 25% din costul excursiei după primirea confirmării serviciilor comandate (cu minim 30 de zile înainte de plecare).
• 50% din costul excursiei pentru retragerea în intervalul 29-16 zile inainte de plecare/intrare.
• 100% din costul excursiei pentru retragerea în intervalul 15- 0 zile inainte de plecare/intrare.
• Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 20 kg/pers., bagajul de mână (de tip rucsac) max. 7 kg/ pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite)
• Pretul la optionale este orientativ; pretul pentru optionale poate suferi modificari in functie de preturile din Israel
• Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
• Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor.
• Pentru călătorie este necesar paşaportul valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.
Grup minim de 40 persoane
Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii.